Het nieuws van jouw voetbalclub op VOETBAL IN NL?

Volg Je Voeten!

Volg Je Voeten!

De KNVB start deze week met een wervingscampagne, gericht op jongens en meisjes in de leeftijd tot en met twaalf jaar, hun ouders en alle voetbalverenigingen. Met de campagne ‘Volg je Voeten’ ondersteunt de KNVB de verenigingen in hun wervingsactiviteiten en worden jongens en meisjes, en hun ouders, op weg geholpen richting de voetbalclubs.

Het aantal voetballende leden van de KNVB is het afgelopen jaar afgenomen. Aan de jarenlange stijgende trend kwam daarmee een einde. De KNVB telde per 30 juni 2017 precies 1.217.545 voetballende leden, wat een daling betekent van 1,1 procent; 14.016 leden om precies te zijn. De grootste daling doet zich voor bij de jongens en meiden onder dertien jaar. Deze dalende trend wil de voetbalbond doorbreken en daarom wordt komend voorjaar een grote wervingscampagne gestart. De KNVB gaat verenigingen die dat willen daarbij helpen om nieuwe pupillen te werven.

Wervingsactiviteiten
Alle verenigingen kunnen rekenen op de ondersteuning van de KNVB. De KNVB ondersteunt met digitale promotie- en wervingsmaterialen. Het aanvragen van deze materialen is gratis en kan via www.knvb.nl/volgjevoeten. Daarnaast kunnen de KNVB-verenigingsadviseur en KNVB-technisch jeugdcoördinator in jouw regio iedere vereniging verder op weg helpen en ondersteunen. Voorbeelden van wervingsactiviteiten zijn onder andere vrienden- en vriendinnendagen, proef- en open trainingen, het organiseren of ondersteunen van schoolvoetbal of het opstarten van een samenwerking met de lokale basisschool of buitenschoolse opvang.

Volg Je Voeten!

Op www.knvb.nl/volgjevoeten kan je als vereniging jouw evenement aanmelden. Ouders kunnen dan in de evenementenkalender de voetbalactiviteiten vinden bij voetbalverenigingen bij hen in de buurt. Bij iedere activiteit vind je ook een contactpersoon van de vereniging. Via dit e-mailadres kan het kind zich aanmelden voor de betreffende activiteit.

Volg je voeten en ga voetballen!
Kinderen (en hun ouders) kunnen tegenwoordig uit veel verschillende sporten kiezen. Vaak worden verschillende sporten uitgeprobeerd voordat ze definitief voor een sport kiezen. Voetballen is niet alleen leuk om te doen, het draagt ook bij aan de brede ontwikkeling van kinderen. De KNVB roept kinderen (en hun ouders) op om te starten met voetbal zodat ze het plezier van het spel zelf kunnen ervaren.

Volg je voeten is dus een uitnodiging aan elke jongen en elk meisje om te ontdekken wat voetbal hen allemaal kan brengen. Volg je voeten brengt je elke keer wat anders en nieuws. Voetbal is een verrijking. Het laat de jeugd groeien. Met de bal aan de voet op weg naar een nieuw avontuur. Volg je voeten en ga voetballen!

VOLG JE VOETEN
Kijk hier voor meer informatie over deze campagne.