Het nieuws van jouw voetbalclub op VOETBAL IN NL?

STRAATVOETBALSEIZOEN WEER OP PUNT VAN BEGINNEN

STRAATVOETBALSEIZOEN WEER OP PUNT VAN BEGINNEN

De kou verdwijnt, het warmere weer is in aantocht. Alle reden om weer lekker naar buiten te gaan! En wat is er dan leuker dan voetballen op straat? Het straatvoetbalseizoen staat dan ook weer voor de deur!

Vanaf april worden de eerste lokale straatvoetbaltoernooien gehouden. De KNVB faciliteert gemeenten en straatvoetbalorganisaties met een materialenpakket, dat bestaat uit ballen, hesjes en medailles, en eventueel ook een boarding.

Maximaal veertig verenigingen kunnen worden gefaciliteerd. Op dit moment ligt de KNVB op koers: het merendeel van de beschikbare plaatsen is al ingevuld, maar er is nog ruimte. Het gemiddeld aantal deelnemers per toernooi ligt op ongeveer 250 deelnemers, dus bij bijvoorbeeld veertig deelnemende gemeenten zijn er 10.000 kinderen in de leeftijd van 8-15 jaar in beweging op straat.

Locaties en data
Er is een interactieve straatvoetbalkalender ontwikkeld die de locaties laat zien waar een lokaal straatvoetbaltoernooi wordt gehouden. Zo kan iedereen zien of er bij hem/haar in de buurt een evenement staat gepland.

Lees meer……